peter-beier-chokolade

PETER BEIER'S FILOSOFI
Hos Peter Beier Chokolade har de skabt et solidt og bæredygtigt "Jord til Bord"-koncept, som går igennem hele deres produktion og ud i deres buitikker. Peter Beiers chokolade er 100% håndlavet med anvendelse af kakaobønner fra deres egen plantage og råvarer fra Ørsholt Gods.

De dyrker og anvender så vidt som muligt økologiske råvarer. Gennem omhyggeligt indsamlede erfaringer formår de at udnytte klimaforhold og miljøvilkår, både på deres egen kakaoplantae i den Dominikanske Republik i Caribien og herhjemme. Med bæredygtig omtanke fremavler Peter Beier Chokolade mange forskellige sorter af kakao under den dominikanske sol og fremragende frugter og bær på den danske muld.

Smagsoplevelsen er altid højsædet, og deres udvikling og tilgang til Peter Beier chokolade er båret af ambitionen om at skabe et lille stykke perfektion hver eneste gang.

ØRSHOLT GODS
Deres prisbelønnede og håndlavede chokolader fremstilles af Peter Beiers entusiastiske og dygtige personale på Ørsholt Gods, som ligger i naturskønne omgivelser en halv times kørsel nord for København.

Her på 130 hektar med søer, skov og mark dyrker de deres egne æbler, pærer, kirsebær, blåbær, blommer, brombær, hindbær, vindruer, mandler, valnødder og hasselnødder, som alt sammen indgår i produktionen af den lækre Peter Beier chokolader.

KAKAOPLANTAGE
Peter Beier blev i 2002 den stolte ejer af sin egen økologiske kakaoplantage i den Dominikanske Republik i Caribien. Peter Beier har som den eneste danske chocolatier købt sin egen kakaoplantage for at sikre råvarekvalitet, ordentlig arbejdsforhold og undgå børnearbejde.

FRA JORD TIL BORD
På plantagen har Peter Beier en dedikeret stab af dygtige medarbejdere, som producerer nogle af verdens allerbedste råvarer.

Som en helt integreret del af deres "Jord til Bord"-koncept arbejder de grundigt på at opretholde den naturlige balance i naturen, samtidig med at de skaber de bedst tænkelige vækstvilkår for deres kakaotræer. Derfor er kakaotræerne udplantet i en bred plantediversitet bestående af banan-, papaya - og kokospalmer samt mango-, lime-, og grapefrugttræer. 

Peter Beier høster deres kakaofrugter med machete hver anden uge hele året rundt med højsæson i april og maj måned. 

Kakaobønnerne fermenteres, ristes og concheres efter traditionsrige metoder, hvorefter råchokoladen transporteres til Ørsholt Gods. 

Her indgår den smukt i deres "Jord til Bord"-produktion af 100% håndlavet chokolade af højeste kvalitet. 


Endelig har Peter Beier Chokolade på Ørsholt Gods deres eget uddannelsescenter bestående af undervisningslokale samt orangeri med kakaotræer fra deres plantage i den Dominikanske Republik. Uddannelsescenteret anvendes delt til uddannelse af eget personale og delt i forbinde med chokoladeforedrag, teambuildingkurser mm. Sidst men ikke mindst danner både orangeri og undervisningslokale rammen om Peter Beiers populære chokoladekurser, hvor du for en dag kan få opfyldt drømmen om at blive din egen chocolatier.